Welke kleur iPhone 7 kiezen?

de iPhone 7 in de verschillende kleurenAls je besloten hebt om een nieuwe iPhone 7 te nemen moet je nog kiezen welke kleur je wilt. Naast dat je natuurlijk je eigen smaak laat meespelen bij je keuze heeft elke kleur ook zo zijn voor- en nadelen waar je rekening mee kunt houden.

Vijf kleuren: zilver, zwart, gitzwart, goud en roségoud
Je kunt kiezen uit een zilveren, zwarte, gitzwarte, gouden of een roségouden iPhone 7. De keuze voor één van deze kleuren is vooral een persoonlijke keuze. Je kiest de kleur die je het meest aanspreekt. Toch is er wel in het algemeen iets te zeggen over de verschillende kleuren van de iPhone 7.

kleuren iPhone 7 achterkant

de kleuren van de achterkant van de iPhone 7: gitzwart, zwart, zilver, goud en roségoud

kleuren iPhone 7 voorkant

de voorkant van de iPhone 7 met de verschillende kleuren: gitzwart, zwart, zilver, goud en roségoud

iPhone 7 verkopen
De meest “veilige” kleur voor een iPhone 7 is (mat)zwart. Wil je later het toestel verkopen dan zal dit het makkelijkst gaan met een zwarte uitvoering. Vooral de gouden en roségouden variant moet je maar net leuk vinden en daarmee zullen deze kleuren minder populair zijn.

Slijtage
De glanzende gitzwarte kleur is nieuw voor de iPhone. Hierdoor is nu nog niet bekend hoe deze uitvoering zich op de lange termijn houdt. Apple waarschuwt dat de glanzende laag na verloop van tijd minuscule doffe gebruikssporen kan vertonen. Ze raden daarom aan de gitzwarte iPhone met een hoesje te beschermen.

Voor de krasbestendigheid maakt het verder niet uit welke kleur je kiest. Bij alle kleurvarianten is het aluminium gekleurd door anodiseren. Dit is een oppervlaktebehandeling waarbij het aluminium voorzien wordt van een oxidelaag. Bij een beschadiging wordt het onderliggende aluminiumkleurig materiaal zichtbaar.Contrast
Bij de iPhone 7 in zilver, goud en roségoud is de rand rondom het scherm wit en bij de twee zwarte varianten is die zwart. Voor het contrast maakt dit verschil. Bij gebruik van apps met een lichte kleur is een witte rand het prettigst.

Maak je echter veel gebruik van apps met donkere kleurtonen, zoals video’s en games, dan is een zwarte rand rustiger voor je ogen. Speel je veel games op je iPhone of kijk je veel video’s dan is de zwarte of gitzwarte iPhone 7 met de zwarte rand rond het scherm de beste keuze.

Niet in spacegrijs
De iPhone 7 is niet zoals zijn voorgangers de iPhone 6s, 6 en 5s in de kleur spacegrijs verkrijgbaar. Wil je toch een spacegrijze iPhone ga dan voor de iPhone 6s die nog steeds door Apple gemaakt wordt en volop leverbaar is. Een andere mogelijkheid is te kiezen voor de kleinere iPhone SE. Dit model is net als de iPhone 6s leverbaar in de kleuren spacegrijs, goud, roségoud en zilver.

Aanbieding iPhone 7
Ben jij eruit welke kleur iPhone 7 je neemt? Kies dan hieronder de voordeligste aanbieding. Je vindt hier scherpe aanbiedingen van KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2, Ben, Hollands Nieuwe en Telfort.