iPhone 6 met doos

Simkaart iPhone 6 plaatsen

Je hebt een nieuwe iPhone 6 of 6 Plus gekocht en je wilt het toestel natuurlijk zo snel mogelijk gebruiken. Dan is het handig om te weten hoe je de simkaart moet plaatsen en wat voor soort simkaart je moet gebruiken.

Welke simkaart heb ik nodig?
De iPhone 6 en 6 Plus maken gebruik van een nano-simkaart. Dit is een heel kleine simkaart die kleiner is dan de standaard simkaart en ook kleiner dan de micro-simkaart.

Het is zaak om bij je provider het juiste formaat simkaart te bestellen. Heb je toch een te grote simkaart dan kan je proberen het formaat te verkleinen. Dit kan je zelf doen of laten doen in een telefoonwinkel.Plaatsen van een simkaart in de iPhone 6
Voor het plaatsen van de nano-simkaart in je iPhone 6 of 6 Plus heb je de bij het toestel meegeleverde simkaartverwijdertool (of in het Engels eject tool) nodig. Heb je die niet meer dan kan je ook een paperclip ombuigen en die gebruiken.

Heb je de iPhone al ingeschakeld dan zet je hem weer uit voordat je de simkaart gaat plaatsen. Aan de rechterzijkant van het toestel is het laatje voor de simkaart. De tool of paperclip duw je stevig in het gaatje dat zich in het laatje bevindt. De lade zal dan naar buiten komen.

Er is maar één manier waarop je de nano-simkaart in de het laatje kunt plaatsen. Dan is het een kwestie van het laatje terugplaatsen in je iPhone en je kunt genieten van je nieuwe smartphone. Let bij het terugplaatsen er nog wel even op dat je de lade op de juiste manier in de iPhone zet. De contactpunten zitten dan aan de onderkant en het gaatje in de lade aan de onderkant.

simkaart plaatsen iPhone 6 en 6 Plus

het plaatsen van een nano-simkaart in de iPhone 6 of iPhone 6 Plus

iPhone 6 met doos

de iPhone 6 met alles wat erbij geleverd wordt; onder de iPhone zelf de tool om de lade van de simkaart te openen – foto: iPhone 6 unboxing gemaakt door Romazur