’s Nachts opladen iPhone kan geen kwaad

opladen iPhoneDoor velen wordt gezegd dat het ’s nachts opladen van je iPhone niet verstandig is. De batterij zou hierdoor sneller af zijn. Voor de huidige iPhones gaat dit echter niet meer op.

Vroeger zat hier nog wel een kern van waarheid in maar de tegenwoordige smartphones zijn zo gebouwd dat er niet meer verder wordt opgeladen. Is de iPhone 100 procent opgeladen dan zorgt een ingebouwde chip ervoor dat het verder opladen stopt.

Een iPhone kan ongeveer 400 maal een volledige oplaadcyclus doormaken. Het opladen van een iPhone die nog wel lading van de batterij over heeft maakt niet uit. Wordt de iPhone opgeladen als hij halfleeg is dan geldt het opladen als een halve cyclus.Met de 400 cycli kan een batterij van een iPhone gemiddeld zo’n anderhalf jaar mee. Het kan echter zomaar zijn dat jouw iPhone het langer goed blijft doen.

Het elke nacht aan de oplader doen van je iPhone kan dus geen kwaad ook al is de telefoon nog niet helemaal leeg. De iPhone stopt automatisch met opladen als hij weer helemaal opgeladen is.