Overname Tele2 door T-Mobile

T-Mobile Tele2De telecomproviders T-Mobile en Tele2 gaan in Nederland samen verder. T-Mobile Nederland neemt voor 190 miljoen euro de activiteiten van Tele2 over. Het nieuwe bedrijf wil de aanval openen op marktleiders KPN en de recente combinatie van Vodafone en Ziggo (VodafoneZiggo).

T-Mobile
De combinatie van T-Mobile en Tele2 zal opereren onder de naam T-Mobile. Mogelijk blijft het merk Tele2 nog wel bestaan als prijsbeuker. Overigens heeft T-Mobile met Ben ook al een budgetvariant.

Het nieuwe bedrijf gaat geïntegreerde pakketten van vaste en mobiele diensten aanbieden voor de consumentenmarkt en de zakelijke markt. T-Mobile blijft Go Unlimited aanbieden. Hierbij kunnen klanten onbeperkt gebruik maken van mobiel internet.

Nummers drie en vier
T-Mobile is nummer vier op de Nederlandse telecommarkt. Tele2 moet het doen met de vierde positie. T-Mobile en Tele2 hebben samen 4,3 miljoen abonnees en draaien een omzet van rond de twee miljard euro.

Goed voor consument
De overname is volgens Søren Abilgaard, de baas van T-Mobile Nederland, goed nieuws voor de consument. Volgens hem zal het de telecommarkt verder openbreken en de klant een beter alternatief bieden voor wat hij noemt het duopoli van KPN en VodafoneZiggo. “Dat heeft veel te lang vrij spel gehad, ten koste van de klant.”

Snel 4G-netwerk
Klanten van Tele2 krijgen door het samengaan toegang tot het snelle 4G-netwerk van T-Mobile. Daarnaast wordt het volgens de bedrijven mogelijk om 5G-diensten te realiseren.