Onthulling iPhone 6s op 9 september

iPhone 6s Plus

foto: Ben Miller

De nieuwe iPhone 6s en 6s Plus zullen worden onthuld op woensdag 9 september 2015. Op die dag houdt Apple volgens de meestal goed ingelichte John Paczkowski van Buzzfeed News een presentatie voor de media betreffende de nieuwe versie van de iPhone. Vorig jaar werd ook op 9 september de iPhone 6 voorgesteld.

Volgens Buzzfeed News is het zeker dat Apple een presentatie zal houden in de week van 7 september. Ze vinden dan 9 september de meest waarschijnlijke datum voor het evenement.

Verbetering camera
De verwachting is dat de het uiterlijk van de iPhone 6s niet veel zal verschillen van de huidige iPhone 6. Onderhuids zou er wel sprake zijn van een aantal verbeteringen en aanpassingen. De iPhone 6s heeft volgens de geruchten een vernieuwde 12 megapixel-camera die in 4K kan filmen. Bij weinig licht zijn de foto’s beter en over het algemeen de beelden scherper.

Force Touch en een snellere processor
Verder heeft de iPhone 6s waarschijnlijk een veel snellere en zuiniger processor. Mogelijk krijgt de nieuwe iPhone ook Force Touch. Bij deze techniek, die ook toegepast wordt bij de Apple Watch, ziet het apparaat verschil tussen hard drukken en zacht tikken op het scherm. Hierdoor kunnen specifieke acties die de gebruiker wil uitvoeren worden onderscheiden.