Omruilprogramma adapters Apple

Omruilprogramma adapter AppleApple zet een groot omruilprogramma op vanwege kans op een elektrische schok bij een kapotte lichtnetadapter. In zeldzame gevallen kan de adapter stuk gaan en dan is het mogelijk dat je een schok krijgt. De adapter, die geleverd is bij een Mac, iPad, iPhone of iPod, kan gratis worden omgeruild voor een goede.

Om welke adapters gaat het?
Het gaat om stekkers die je in twee stukken uit elkaar kunt schuiven. Hierdoor komt de stekker los van de rest van de adapter. De adapters zijn geleverd tussen 2003 en 2015 bij bepaalde Mac- en iOS-apparaten. Ook waren ze onderdeel van de internationale reisstekker van Apple.

Er zijn ook van deze adapters in omloop waarbij geen problemen optreden. Kijk daarom in de sleuf aan de binnenzijde van de stekkeradapter waar deze contact maakt met de lichtnetadapter zelf. Bij de adapters die niet in orde zijn staan hier vier of vijf tekens of geen tekens. Bij opnieuw ontworpen adapters is een regiocode van drie letters afgedrukt op deze plek (EUR, KOR, AUS, ARG of BRA).

omruilprogramma adapter Apple


Omruilen
Het omruilen kan online of je gaat naar een Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider. Bij het omruilen heb je het serienummer van je Mac, iPad, iPhone of iPod nodig. Zoek die daarom op voordat je op pad gaat of online een nieuwe adapter regelt.