Kunnen de oudere iPhones nog meekomen in 2019?

iPhone 6Natuurlijk haal je met de allernieuwste iPhone Xs of Xr de allerbeste iPhone in huis. Maar misschien heb je minder geld te besteden of vind je het zonde om zoveel uit te geven aan een iPhone.

Overweeg je een oudere iPhone aan te schaffen dan vraag je je misschien af of zo’n model nog wel mee kan komen. Hier geven we jouw het antwoord.

iPhone 5 en ouder niet interessant
De iPhone 5 en ouder kunnen niet draaien op iOS 12. Dit is de meest recente update van het besturingssysteem van de iPhone. Daarmee zijn deze modellen van de iPhone sowieso niet meer interessant.

iPhone 5s en 6 onvoldoende
De iPhone 5s en 6 draaien wel op iOS 12 maar scoren onvoldoende. Waarschijnlijk kunnen deze uitvoeringen in de nabije toekomst, denk aan binnen een jaar, niet meer geüpdatet worden. Bovendien heb je voor weinig meer geld een iPhone 6s.

iPhone 6s, 7 en SE voldoende
De iPhone 6s, 7 en SE kunnen in 2019 nog voldoende meekomen. Vooral met de iPhone 7 moet je nog jaren vooruit kunnen. De iPhone SE is een goede keuze als je op zoek bent naar een klein toestel. Het is een behoorlijk moderne telefoon met het uiterlijk van de iPhone 5 uit 2012.

iPhone 8 en X goed
Het zal je niet verbazen dat de meest recente “oude” toestellen van Apple, de iPhone 8 en X, nog prima voldoen. Met beiden kan je nog jaren mee en de iPhone X is zelfs nog vernieuwend.

Samengevat
iPhone 5: – –
iPhone 5s: –
iPhone 6: –
iPhone 6s: +/-
iPhone 7: +/-
iPhone SE: +/-
iPhone 8: +
iPhone X: +

Zo goed zijn oudere iPhones in 2019
De bovenstaande conclusies zijn gebaseerd op onderzoek van iPhoned. In de onderstaande video zie je hier meer over.