iPhone X laat alles zien waartoe Apple in staat is

iPhone XApple heeft dinsdag de nieuwe iPhone X gepresenteerd. Deze iPhone kent veel nieuwigheden en laat alles zien waartoe Apple nu in staat is. De iPhone X (spreek uit als iPhone 10, omdat de iPhone dit jaar 10 jaar bestaat) heeft voor het eerst sinds de iPhone 6 een volledig nieuw ontwerp.

OLED-scherm
Het scherm van de iPhone X is een 5,8-inch OLED-scherm. Apple noemt de schermen Super Retina. De techniek wordt ook toegepast in andere toptoestellen, zoals de Samsung Galaxy S8.

OLED staat voor Organic Light Emitting Diode en bij deze techniek geeft elke pixel individueel licht. Er is dan geen achtergrondverlichting meer nodig. Een OLED-scherm is hierdoor lichter, dunner en heeft meer contrast dan een LCD-scherm.

Face ID gezichtsherkenning
Het scherm van de iPhone X loopt van rand tot rand. Alleen aan de bovenkant is een kleine inkeping in het scherm zichtbaar. Hier zit onder andere de verbeterde frontcamera. Deze camera maakt gezichtsherkenning mogelijk.

Door het ontbreken van de homeknop moest Apple opzoek naar een alternatief voor Touch ID, de vingerafdrukscanner op de iPhone 6 en 7. In de iPhone X komt Apple daarom met Face ID: gezichtsherkenning die een volledig 3D-model van het gezicht maakt.

Het is bijna onmogelijk om de gezichtsherkenning om de tuin te leiden. Volgens Apple is de kans dat iemand hetzelfde gezicht heeft 1 op een miljoen. Ter vergelijking: bij Touch ID is de kans dat iemand dezelfde vingerafdruk heeft 1 op 50.000. Ook als je gezicht verandert door bijvoorbeeld een bril, baard of sjaal werkt de herkenning nog steeds.

gezichtsherkenning iPhone X

De nieuwe iPhone X heeft gezichtsherkenning

Draadloos opladen
Een andere grote verandering is het mogelijk maken van draadloos opladen. De iPhone X heeft een roestvrijstalen frame en een glazen achterkant. Dit maakt opladen zonder een kabel mogelijk. Het toestel hoeft alleen maar op een speciale lader gelegd te worden.

Later komt er een speciale mat waarop je de iPhone X, maar ook de Apple Watch Series 3 en de nieuwe AirPods, kunt leggen om op te laden.

draadloos opladen iPhone X

De iPhone X kan draadloos worden opgeladen.

Krachtigste iPhone
De iPhone X is voorzien van de nieuwe A11-chip van Apple. Deze uitvoering is sneller en gaat zuiniger om met de accu. Apple claimt dat de accu het twee uur langer volhoudt dan de accu van de iPhone 7. De A11-chip maakt van de iPhone X de krachtigste iPhone ooit.Twee camera’s achterkant
Aan de achterkant van iPhone X zijn twee camera’s te vinden. Beiden hebben 12 megapixels en optische stabilisatie. De ene camera heeft een groothoeklens en de andere een telelens.

camera's iPhone X

De iPhone X heeft twee camera’s op de achterkant.

Kleuren en opslagruimte
Er komen twee kleuren: zilver en spacegrijs. Qua opslagruimte kan je kiezen uit 64 GB of 256 GB.

Vanaf 1.159 euro
Nederland zit in de eerste groep met landen waarin de iPhone X verkrijgbaar is. Vanaf 27 oktober is het toestel te bestellen en de eerste exemplaren worden dan op 3 november geleverd. De iPhone X met 64 GB opslagruimte kost 1.159 euro. Voor de uitvoering met 256 GB moet je 1.329 euro aftikken.

Bestellen iPhone X
Een iPhone X met abonnement bestel je bij KPN, T-Mobile, Tele2 of Vodafone. Schaf je de iPhone X het liefste aan zonder abonnement kijk dan eens bij Coolblue.

iPhone X

Vergelijken abonnementen iPhone X
Hieronder kan je de verschillende abonnementen voor de iPhone X vergelijken. In de vergelijker zijn de providers KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2, Ben, Hollands Nieuwe en Telfort opgenomen.