iPhone SE 2 wordt op 27 maart gepresenteerd

AppleOp dinsdag 27 maart zal het Apple maart-event van 2018 worden gehouden. De verwachting is dat daar de iPhone SE 2 gepresenteerd wordt. Deze iPhone moet de opvolger worden van de populaire iPhone SE.

iPad en MacBook Air
Apple heeft zoals altijd nog niet aangegeven welke nieuwe producten ze op het event zullen presenteren. Het event op de Lane Tech College Prep High School in Chicago zou voornamelijk in het teken staan van educatie. Naast de iPhone SE 2 zouden er mogelijk nieuwe iPads en een relatief goedkope nieuwe MacBook Air met Retina-scherm voorgesteld worden.

Budgetmodel
De iPhone SE is met zijn kleiner scherm van 4 inch en behuizing die overgenomen is van de iPhone 5s het budgetmodel van Apple. Onderhuids is de iPhone SE echter grotendeels gelijk aan de iPhone 6s, met dezelfde snelle chip en camera.

Snellere chip en grotere accu
De geruchten over de iPhone SE 2 geven aan dat deze uitvoering een snellere chip, een grotere accu en draadloos opladen krijgt. De chip zou worden opgewaardeerd van de huidige A9-chip in de SE naar een A10-chip. Deze snellere en zuiniger chip wordt nu al gebruikt in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Draadloos opladen
Wellicht krijgt de iPhone SE 2 de mogelijkheid om draadloos op te laden. Hiervoor is uiteraard een glazen achterkant nodig zoals ook de iPhone 8 en iPhone X die hebben.