simkaart verwijderen iPhone

iPhone openen voor omwisselen simkaart

Wil je de simkaart van je iPhone verwisselen bijvoorbeeld omdat je nu een sim only abonnement neemt, dan zul je de iPhone moeten openen. Omdat het vaak al zo’n twee jaar geleden is dat je dit hebt gedaan (bij het voor het eerst in gebruik nemen van je iPhone) zul je vaak niet meer weten hoe dit moet. Hieronder beschrijven we voor alle soorten iPhones hoe je dit kunt doen.iPhone 4 en 5
Voor alle iPhones 4 en 5 geldt dat het laatje voor de simkaart aan de rechter zijkant zit. Dit laatje heeft een klein gaatje waarin de simkaartverwijdertool van Apple of een paperclip die je omgebogen hebt in past. De verwijdertool zat in het doosje van je iPhone. De tool of paperclip duw je stevig in het gaatje. Dan komt de simkaarthouder vanzelf naar buiten.

Daarna kan je de simkaart vervangen of voor de eerste maal plaatsen. Voor de iPhone 4 en 4s moet een micro-simkaart geplaatst worden. De iPhone 5, 5c en 5s heeft een nano-simkaart nodig. Het laatje kan makkelijk en zonder tool of paperclip weer in je iPhone geplaatst worden. Het is niet noodzakelijk om je toestel uit te schakelen tijdens het verwisselen van de simkaart.

vervangen simkaart iPhone 4

het vervangen van de simkaart bij de iPhone 4 en 4s

vervangen simkaart iPhone 5

het vervangen van de simkaart bij de iPhone 5, 5c en 5s

iPhone 3
Het vervangen de simkaart bij de iPhone 3 is gelijk aan de procedure bij de iPhone 4 en 5. Alleen is het laatje van de simkaart op een andere plek te vinden. Het laatje zit aan de bovenkant, tussen de aan/uit-schakelaar en de hoofdtelefoonaansluiting. Ook bij iPhone 3 gebruik je de bij de aankoop meegeleverde verwijdertool of een omgebogen paperclip. Die duw je stevig in het gaatje in het laatje. De simkaarthouder komt dan naar buiten en de simkaart kan vervangen worden. De iPhone 3g heeft een normale simkaart en de iPhone 3gs een micro-simkaart.

vervangen simkaart iPhone 3

het vervangen de simkaart bij de iPhone 3

Het verwijderen van de simkaart in foto’s
Foto’s van het verwijderen van de simkaart bij een iPhone 4s.

laatje zijkant iPhone 4s

het laatje met de simkaart aan de zijkant van de iPhone 4s

simkaart verwijderen iPhone

de simkaartverwijdertool in het gaatje gestoken

simkaart iPhone omwisselen

de simkaarthouder gaat open

simkaart iPhone 4s verwijderen

de simkaarthouder, de simkaart en de simkaartverwijdertool bij de iPhone 4s

Sim only voor je iPhone
Misschien heb je nog geen nieuw sim only abonnement. Hieronder vergelijken we voor je de verschillende abonnementen.