iPhone 8 gepresenteerd

iPhone 8 en iPhone 8 PlusNaast de iPhone X heeft Apple ook de iPhone 8 dinsdag gepresenteerd. De iPhone 8 is een verbeterde versie van de iPhone 7. Behalve de iPhone 8 komt er ook een grotere iPhone 8 Plus.

Glazen achterkant
Het uiterlijk van de iPhone 8 lijkt nog veel op die van de iPhone 7. De grootste uiterlijke verandering is de glazen achterkant. Hierdoor is draadloos opladen mogelijk als je de telefoon op een oplaadvlak legt. Door de nieuwe achterkant zijn ook de door velen niet mooi gevonden antenne-banden aan de achterzijde verdwenen.

Anders dan de iPhone X heeft de iPhone 8 nog steeds schermranden en een homeknop. Ontgrendelen doe je nog met je vingerafdruk. De iPhone 8 heeft dus geen gezichtsherkenning.

Betere kleuren
Ten opzicht van de iPhone 7 is de schermgrootte gelijkgebleven: 4,7-inch voor de iPhone 8 en 5,5-inch voor de iPhone 8 Plus. De kleuren zijn beter geworden door toepassing van True Tone. Deze techniek past Apple ook toe bij de nieuwste iPads. Het scherm is echter nog wel een LCD en geen OLED zoals in de iPhone X.Snellere chip
De iPhone 8 is voorzien van een nieuwe A11 Bionic-chip. Deze chip maakt de iPhone 8 vliegensvlug. De A11-chip heeft zes kernen, waarvan er vier 75 procent sneller werken de de A10-chip uit de iPhone 7.

Verbeterde camera
De camera van de iPhone 8 is sterk verbeterd. Nog steeds is er een 12 megapixel-camera op de achterkant van de telefoon aanwezig. De sensor is echter groter en sneller, er is een nieuw kleurenfilter, verbeterde pixel­technologie en optische beeld­stabilisatie voor foto’s en video’s.

De 8 Plus heeft een dubbele camera aan de achterzijde: een groothoeklens- en een telelenscamera. De “gewone” iPhone 8 heeft alleen een groothoeklens.

camera iPhone 8

De iPhone 8 heeft een verbeterde camera.

Draadloos opladen
De glazen achterkant van de iPhone 8 maakt draadloos opladen via de Qi-standaard mogelijk. Dit opladen gaat via een oplaadpad. Je hoeft de iPhone 8 hier alleen maar op te leggen om hem op te laden. Verschillende fabrikanten leveren al zulke apparaten. Later komt ook Apple met zo’n speciale mat voor het opladen.

Naast het draadloos opladen kan er natuurlijk ook nog steeds met een snoertje worden opgeladen. Hiervoor komt ook een snellaadfunctie.

draadloos opladen iPhone 8

De iPhone 8 kan door de glazen achterkant draadloos worden opgeladen.

Kleuren en opslagruimte
De iPhone 8 en 8 Plus is verkrijgbaar in drie kleuren: spacegrijs, zilver en goud. Voor de opslagruimte kan je kiezen uit 64 GB en 256 GB.

kleuren iPhone 8

Voor je iPhone 8 of 8 Plus kan je kiezen uit drie kleuren: spacegrijs, zilver en goud.

Prijzen en levering
De eenvoudigste iPhone 8 met 64 GB gaat 809 euro kosten. Voor de uitvoering met 256 GB betaal je 979 euro. De grotere iPhone 8 Plus gaat in de 64 GB-uitvoering voor 919 euro van de hand. Een versie van de 8 Plus met 256 GB kost 1089 euro.

Zowel de iPhone 8 als de 8 Plus zijn vanaf 15 september in Nederland te bestellen. Vanaf 22 september liggen de nieuwe toestellen ook daadwerkelijk in de winkels.

Abonnementen iPhone 8 en 8 Plus
Wil je niet in één keer een groot bedrag uitgeven aan een iPhone 8 of 8 Plus kijk dan hieronder naar een abonnement met een toestel.