iPhone 6s

De iPhone 6s is het nieuwste model van de iPhone. Vanaf oktober 2015 is de iPhone 6s leverbaar in Nederland. Qua uiterlijk verschilt de 6s niet van de vorige uitvoering, de iPhone 6. Er is alleen een andere kleur leverbaar. Onderhuids zijn er echter wel een aantal verbeteringen te vinden.

Kies je voor een nieuwe iPhone 6s dan moet je nog een kleur kiezen en het aantal GB’s. Er zijn vier kleuren: zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Deze laatste kleur is nieuw ten opzichte van de iPhone 6. Je kunt kiezen voor een opslagcapaciteit van 16, 64 of 128 GB.

Welke kleur?
Je hebt de keuze uit een zilveren, spacegrijze, gouden of een roségouden iPhone 6s. De keuze voor één van deze kleuren is natuurlijk vooral een persoonlijke keuze. Je kiest de kleur die je het meest aanspreekt. Toch is er wel in het algemeen iets te zeggen over de verschillende kleuren van de iPhone 6s.

De meest “veilige” kleur voor een iPhone 6s is spacegrijs. Wil je later het toestel verkopen dan zal dit het makkelijkst gaan met een spacegrijze uitvoering. Vooral de gouden en roségouden variant moet je maar net leuk vinden en daarmee zullen deze kleuren minder populair zijn.

Voor de krasbestendigheid maakt het niet uit welke kleur je kiest. Bij alle kleurvarianten is het aluminium gekleurd door anodiseren. Dit is een oppervlaktebehandeling waarbij het aluminium voorzien wordt van een oxidelaag. Bij een beschadiging wordt het onderliggende aluminiumkleurig materiaal zichtbaar. Overigens zijn alle uitvoeringen van de iPhone nu veel minder gevoelig voor beschadigingen dan voorheen.

Bij de iPhone 6s in zilver, goud en roségoud is de rand rondom het scherm wit en bij de spacegrijze iPhone 6s zwart. Voor het contrast maakt dit verschil. Bij gebruik van apps met een lichte kleur is een witte rand het prettigst. Maak je echter veel gebruik van apps met donkere kleurtonen, zoals video’s en games, dan is een zwarte rand rustiger voor je ogen. Speel je veel games op je iPhone of kijk je veel video’s dan is de spacegrijze iPhone 6s met de zwarte rand rond het scherm de beste keuze.

Hoeveel GB’s?
Een belangrijke afweging die je moet maken als je een iPhone 6s aanschaft is hoeveel GB’s je neemt. Er zijn uitvoeringen met 16, 64 en 128 GB. Bij een iPhone kan de opslagcapaciteit later niet verhoogd worden. Daarom is het van belang dat je direct voldoende GB’s neemt.

We kunnen gerust stellen dat 16 GB gewoon te weinig is om optimaal gebruik te maken van de alle mogelijkheden die de iPhone 6s biedt. De uitvoering met 16 GB heeft maar 12 GB vrije opslagruimte die je naar eigen inzicht kunt gebruiken. De rest gaat op aan het besturingssysteem, de standaard apps en andere standaardzaken. Games nemen als snel meer dan 1 GB in beslag en de navigatie-app van TomTom bijvoorbeeld ook al 2 GB. Het opslaan van muziek en films kost ook veel opslagcapaciteit. Je kunt dit natuurlijk voorkomen door gebruik te maken van Apple Music, Beats 1 of Spotify. Andere GB-vreters zijn foto’s en video’s. Een uur video in een resolutie van 1080p kost 10 GB en een panoramafoto 2,5 MB. Ga je in 4K filmen dan is het geheugen van je iPhone 6s na 32 minuten vol. Kortom, kies je voor een 16 GB iPhone dan zal je regelmatig foto’s en video’s moeten wissen.

Voor de meeste mensen zal de 64 GB iPhone 6s de beste keus zijn. Alleen als geld geen rol speelt en je geen zin hebt om met enige regelmaat je foto’s en video’s op te schonen kies je voor de versie met 128 GB. Wil je weten hoeveel GB je op je huidige iPhone in gebruik hebt dan kijk je bij Instellingen, Algemeen, Opslag.

Technische specificaties iPhone 6s
De specificaties van de iPhone 6s zijn top. Er zit een 64-bits A9-chip in en hij heeft natuurlijk Touch ID: een identiteitssensor voor vingerafdrukken in de thuisknop. Verder een haarscherp Retina HD-scherm met 3D Touch. De iSight-camera heeft 12-megapixels en er zijn video-opnames mogelijk in 4K (3840 x 2160 pixels) met 30 beelden per seconde. Bekijk alle technische specificaties van de iPhone 6s en bekijk welke apps en accessoires worden meegeleverd.

Vergelijking abonnementen iPhone 6s
Vergelijk hier de verschillende abonnementen voor de iPhone 6s. In de vergelijking worden de abonnementen van een groot aantal providers, zoals KPN, Telfort, T-Mobile, Vodafone, Tele2 en Ben, meegenomen. Je kunt zoeken naar abonnementen van een bepaalde provider en kiezen voor een contractduur van één of twee jaar en voor een nieuw abonnement of verlenging van je abonnement.