iPhone 6s krijgt betere camera, meer werkgeheugen en ook in roségoud

iPhone 6s krijgt betere camera, meer werkgeheugen en ook in roségoud

Analist Kevin King van IHS Technology zegt dat de iPhone 6s en de grotere Plus-uitvoering een camera krijgt met 12 megapixels. Vanaf de iPhone 4s wordt de smartphone van Apple geleverd met een 8-megapixelcamera. Bij de volgende iPhone, die waarschijnlijk in september geïntroduceerd wordt, zal er dus een grote stap voorwaarts gezet worden.

Meer werkgeheugen en betere processor
Het werkgeheugen van de iPhone 6s zou ten opzichte van de huidige iPhone 6 verdubbeld worden naar 2 GB. Daarnaast zou de 6s en 6s Plus voorzien worden van een nieuwe A9-chip die door Samsung geproduceerd wordt.

Ook in roségoud
Naast de bestaande kleuren zilver, goud en spacegrijs zou de nieuwe iPhone ook leverbaar worden in roségoud. Apple introduceerde deze kleur eerder al voor de duurste uitvoeringen van de Apple Watch.

Force Touch
Algemeen wordt aangenomen dat de belangrijkste vernieuwing bij de nieuwe iPhone Force Touch zal zijn. Hierdoor kan het scherm het verschil herkennen tussen een lichte en harde aanraking. Het huidige scherm herkent alleen de duur van de aanraking.

Force Touch is niet helemaal nieuw voor Apple. De Force Touch-sensor wordt al gebruikt in het display van de Apple Watch en de trackpad van de nieuwe MacBook.

Behuizing sterker
Een andere verandering zou kunnen zijn het gebruiken van een veel sterker soort aluminium voor de behuizing. Zo wordt voorkomen dat de iPhone, zoals nu wel eens gebeurt, kromtrekt.

Apple zou de behuizing willen maken van het zogeheten 7000 series aluminium. Dit is een 60 procent sterkere soort die ook al in Apple Watch wordt gebruikt. Aluminium uit de 7000 series is het sterkste aluminium dat er bestaat en wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor hoogwaardige aluminium racefietsen.