iPhone 6s en iPhone 6s Plus officieel gepresenteerd

iPhone 6s en iPhone 6s Plus officieel gepresenteerd

Zoals alom werd verwacht heeft Apple tijdens het september-event de iPhone 6s en iPhone 6s Plus gepresenteerd. Het uiterlijk van de nieuwe iPhones verschilt maar heel weinig van de voorgangers. Onderhuids zijn er wel een aantal zaken sterk verbeterd.

Vanaf 25 september 2015 wordt de iPhone 6s geleverd in de eerste landen. Nederland hoort hier niet bij. In Nederland begint de verkoop van de iPhone 6s en 6s Plus op 2 oktober 2015. Er komen vier kleuren: zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Het scherm van de iPhone 6s is 4,7 inch en die van de 6s Plus is met 5,5 inch natuurlijk wat groter.

Peek en Pop
De schermen zijn voorzien van 3D Touch-technologie. Dit werkt met capacitieve sensoren waardoor afhankelijk van hoe hard je op het scherm drukt er verschillende acties uitgevoerd kunnen worden. Er zijn twee opties: Peek en Pop. Peek is niet zo hard op het scherm drukken en Pop is harder drukken.

Sneller
De nieuwe iPhone 6s heeft een snellere chip, sneller wifi en meer werkgeheugen. De nieuwe 64-bit Apple A9-chip heeft een processor die 70 procent sneller is. Bovendien zijn de grafische prestaties 90 procent beter geworden. Het werkgeheugen is verdubbeld naar 2 GB.

Wifi is sneller door toepassing van 4G+. Met 4G+ is mobiel internetten sneller. Datasnelheden tot 225 Mbps zijn haalbaar met 4G+. Zo kan je zonder problemen onderweg video’s kijken.

Betere camera
De camera van de nieuwe iPhone heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versie. Met de 12 megapixel-camera zijn scherpere foto’s te maken dan met de 8 megapixel-camera van de iPhone 6. De autofocus is sneller en de kleurweergave van de foto’s is verbeterd. Dit laatste is te danken aan een techniek die ‘Deep Trench Isolation’ wordt genoemd.

Met de camera is het nu mogelijk om te filmen in 4K. Dit levert enorm scherpe beelden op. Een nadeel is dat het wel geheugen vreet. Met de functie 3D Touch breng je foto’s als het ware tot leven. Bij het maken van een foto wordt automatisch een ‘Live Photo’ gemaakt, die zijn voorzien van animaties en als je dat wilt ook van geluid.

Prijzen iPhone 6s
Vanaf 2 oktober is de nieuwe iPhone 6s en 6s Plus in Nederland te verkrijgen. De prijzen voor losse toestellen beginnen bij € 749. Hiervoor ben je de trotse bezitter van een iPhone 6s met 16 GB opslagcapaciteit. Voor de 64 GB- en 128 GB-uitvoering betaal je respectievelijk € 859 en € 969.

Voor de iPhone 6s Plus met 16 GB is de prijs € 859. De 64 GB-versie kost € 969 en met 128 GB ga je over de grens van € 1.000 met een prijs van € 1.079. Uiteraard komen de providers ook met abonnementen voor de iPhone 6s en iPhone 6s Plus waardoor je niet in één keer zoveel geld voor je nieuwe iPhone uit hoeft te geven.