iPhone 6

De iPhone 6 is het nieuwste toestel van Apple. Vanaf eind september 2014 is het toestel in Nederland leverbaar. Ten opzichte van zijn voorganger, de iPhone 5s, valt het grotere 4,7 inch-scherm met meer pixels op. Bovendien is de 6 dunner en sneller dan de 5s.

Heb je besloten om een iPhone 6 aan te schaffen dan moet je een keuze maken uit drie kleuren: zilver, goud of spacegrijs. Er zijn drie verschillende opslagcapaciteiten: 16, 64 en 128 GB.

iPhone 6 in drie kleuren: zilver, goud en spacegrijs
De iPhone 6 is verkrijgbaar in drie kleuren. Er is een zilveren, gouden en een spacegrijze uitvoering. Het spacegrijs, een donkergrijze kleur, spreekt veel mensen aan en is dan ook de meest “veilige” keuze. Wil je de iPhone 6 later verkopen dan zal dat vanwege de populariteit met een spacegrijze het makkelijkst lukken. De zilveren en vooral de gouden iPhone zijn veel meer uitgesproken waardoor niet iedereen er door aangesproken wordt.

Voor de krasbestendigheid maakt het niet uit welke kleur je kiest. Bij alle kleurvarianten is het aluminium gekleurd door anodiseren. Dit is een oppervlaktebehandeling waarbij het aluminium voorzien wordt van een oxidelaag. Bij een beschadiging wordt het onderliggende aluminiumkleurig materiaal zichtbaar. Overigens zijn alle uitvoeringen van de iPhone nu veel minder gevoelig voor beschadigingen dan voorheen.

Vind je de standaardkleuren toch te saai of ben je na een tijdje flauw van de kleur dan is er nog geen man over boord. Er zijn beschermhoesjes waarmee je een iPhone 6 allerlei kleuren kunt geven.

Bij de gouden en zilveren iPhone 6 is de rand rondom het scherm wit en bij de spacegrijze iPhone 6 zwart. Voor het contrast maakt dit verschil. Bij gebruik van apps met een lichte kleur is een witte rand het prettigst. Maak je echter veel gebruik van apps met donkere kleurtonen, zoals video’s en games, dan is een zwarte rand rustiger voor je ogen. Speel je veel games op je iPhone of kijk je veel video’s dan is de spacegrijze iPhone met de zwarte rand rond het scherm de beste keuze.

16 GB, 64 GB of 132?
Er zijn drie verschillende opslagcapaciteiten van de iPhone 6. Je kunt kiezen voor een capaciteit van 16, 64 of 132 Gigabyte. Bij een los toestel kost elke stap extra opslagcapaciteit € 100 extra. Omdat bij een iPhone de opslagcapaciteit niet achteraf vergroot kan worden is het van het grootste belang om bij aankoop direct het juiste aantal GB’s te kiezen.

Benut je alle mogelijkheden van de iPhone dan zal je al snel merken dat 16 GB aan de krappe kant is. Games nemen als snel meer dan 1 GB in beslag en de navigatie-app van TomTom ook al 2 GB. Het opslaan van muziek en films kost ook veel opslagcapaciteit. Je kunt dit natuurlijk voorkomen door gebruik te maken van Spotify, Deezer, Xbox Music of iTunes Radio. Andere GB-vreters zijn foto’s en video’s. Een uur video in een resolutie van 1080p kost 10 GB en een panoramafoto 2,5 MB. Kies je voor een 16 GB iPhone dan zal je regelmatig foto’s en video’s moeten wissen.

Voor de meeste mensen zal de 64 GB iPhone de beste keus zijn. Alleen als geld geen rol speelt en je geen zin hebt om met enige regelmaat je foto’s en video’s op te schonen kies je voor de versie met 132 GB. Wil je weten hoeveel GB je op je huidige iPhone in gebruik hebt dan kijk je bij Instellingen, Algemeen, Opslag.

Technische specificaties iPhone 6
De specificaties van de iPhone 6 zijn top. Er zit een 64-bits A8-chip in en hij heeft natuurlijk Touch ID: een identiteitssensor voor vingerafdrukken in de thuisknop. Verder een haarscherp Retina HD-scherm en een 8-megapixel iSight-camera. Bekijk alle technische specificaties van de iPhone 6 en bekijk welke apps en accessoires worden meegeleverd.

Vergelijking abonnementen iPhone 6
Vergelijk hier de verschillende abonnementen voor de iPhone 6. In de vergelijking worden de abonnementen van een groot aantal providers, zoals KPN, Telfort, Hi, T-Mobile, Vodafone, Tele2 en Ben, meegenomen. Je kunt zoeken naar abonnementen van een bepaalde provider en kiezen voor een contractduur van één of twee jaar en voor een nieuw abonnement of verlenging van je abonnement.

Reageer op dit bericht