iPhone 6 Plus in de hand

iPhone 6 of iPhone 6 Plus kiezen?

Heb je besloten om een nieuwe iPhone te kopen dan moet je nog beslissen of je de “gewone” iPhone 6 wilt of de grotere iPhone 6 Plus. We zullen hier aangeven wat nu precies het verschil in grootte is en waarin de twee iPhones nog meer van mekaar verschillen.

Het formaat
Het belangrijkste verschil tussen de iPhone 6 en de 6 Plus is natuurlijk het formaat. De iPhone 6 heeft een scherm van 4,7 inch en de iPhone 6 Plus 5,5 inch. Het groter scherm van de Plus werkt uiteraard door in een grotere omvang van de smartphone en een hoger gewicht.

Hieronder zie je de maten en gewichten van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.
afmetingen iPhone 6 en 6 Plus

Hoe pakt die grotere afmeting van de iPhone 6 Plus nu in de praktijk uit? Het is met de Plus niet meer mogelijk om het toestel met één hand te bedienen. Ben je nu vaak met één hand met je telefoon bezig, terwijl je met je andere hand iets anders aan het doen bent, dan is de Plus niet zo’n goede keuze. Kies in dat geval beter voor de gewone iPhone 6.

Naast dat de 6 Plus niet te bedienen is met één hand valt op dat het zwaartepunt aan de bovenkant van het toestel ligt. Hierdoor kan je het gevoel hebben dat het toestel naar voren kantelt, zelfs als je het met twee handen vasthebt.

Iets anders dat je moet overdenken voordat je kiest voor de Plus is of hij wel op een comfortabele manier in je broekzak past. Is dit niet zo dan zou je iPhone 6 Plus wel eens kunnen verbuigen.

Batterijduur
Naast de afmetingen is een verschil tussen de iPhone 6 en 6 Plus de levensduur van de batterij. Door het grotere scherm is er meer ruimte in de 6 Plus en die ruimte heeft Apple benut door het plaatsen van een grotere batterij. Dit heeft als resultaat dat de batterij van de iPhone 6 Plus aanzienlijk langer meegaat dan die van de 6. Daar staat dan weer tegenover dat de batterij er ook langer over doet om weer volledig opgeladen te zijn.

In het tabelletje hieronder zie je de verschillen in batterijtijd zoals Apple die opgeeft. De eerste kolom is de iPhone 6 Plus en de tweede de iPhone 6. Bedenk wel dat je natuurlijk nooit alleen maar bijvoorbeeld aan het bellen bent of internetten.
levensduur batterij iPhone 6 Plus en iPhone 6

Camera
De camera in de iPhone 6 Plus beschikt over optische beeldstabilisatie. In de iPhone 6 zit dit niet. In de praktijk blijkt dat er niet veel verschil zit in foto’s gemaakt met de 6 Plus en de 6. Alleen foto’s gemaakt bij weinig licht zien er zichtbaar beter uit met de optische beeldstabilisatie van de iPhone 6 Plus.

Het is daarom verstandig de betere specificaties van de camera alleen mee te laten wegen als je veel foto’s maakt bij weinig licht.

Prijs
Er is natuurlijk ook een verschil in prijs tussen de iPhone 6 en 6 Plus. Tussen de adviesprijzen van Apple voor een los toestel zit € 100 verschil. Ook bij een abonnement betaal je of meer eenmalig of een hoger bedrag per maand. Hieronder kan je zoeken naar een voordelig abonnement voor je iPhone 6 of iPhone 6 Plus.