iPhone 6

‘iPhone 6 al in augustus gepresenteerd’

Apple zal de iPhone 6 al in augustus uitbrengen. Het gaat dan om de versie met een 4,7 inch scherm. In september zal dan de presentatie van het 5,5 inch-model plaatsvinden. Dit nieuws wordt gebracht door de Taiwanese krant Economic Daily News op basis van bronnen binnen de fabrieken waar de iPhone gemaakt wordt.

Algemeen werd verwacht dat de nieuwe iPhone in september gepresenteerd zou worden. Dit was ook het geval met de iPhone 5 en 5s. Er werd zelfs gespeculeerd dat de grote 5,5 inch iPhone 6 pas in 2015 op de markt zou komen. Het zou moeilijk zijn de extreem dunne batterij te combineren met het grotere scherm. Een groter scherm heeft invloed op de batterijduur van de iPhone.

Volgens de Taiwanese krant is Apple van plan om nog dit jaar 80 miljoen exemplaren van de iPhone 6 te produceren. Hiermee willen ze voorkomen dat zich een vergelijkbare situatie voordoet als bij de introductie van de iPhone 5s. Deze was enkele weken moeilijk verkrijgbaar door problemen met de productie van de toen nieuwe vingerafdrukscanner.

Foto: Martin Hajek