iPhone 5s

De iPhone 5s is het toestel van de vorige generatie. Alhoewel de iPhone 6 de 5s opgevolgd heeft kies je met de iPhone 5s nog steeds voor een toptoestel. De opvallendste kenmerken van de iPhone 5s zijn een Touch ID-sensor waardoor je met je vingerafdruk toegang krijgt tot het toestel, een 64-bits A7-chip en een dubbele ledflitser. De iPhone 5s is er in drie kleuren: zilver, goud en spacegrijs. Naast de kleur moet je een keuze maken uit drie verschillende opslagcapaciteiten: 16, 32 of 64 GB.

iPhone 5s in drie kleuren: zilver, goud en spacegrijs
De iPhone 5s is verkrijgbaar in drie kleuren. Er is een zilveren, gouden en een spacegrijze uitvoering. Het spacegrijs, een donkergrijze kleur, spreekt veel mensen aan en is dan ook de meest “veilige” keuze. Wil je de iPhone 5s later verkopen dan zal dat vanwege de populariteit met een spacegrijze het makkelijkst lukken. De zilveren en vooral de gouden iPhone zijn veel meer uitgesproken waardoor niet iedereen er door aangesproken wordt.

De zilveren iPhone 5s is het minst gevoelig voor krassen en deukjes. De zilverkleurige iPhone heeft een natuurlijke aluminiumkleur die voorzien is van een coating. Een beschadiging valt hierdoor minder op omdat het onderliggende materiaal een gelijke kleur heeft. Bij de gouden en spacegrijze iPhone ligt dit anders. Bij een beschadiging wordt het onderliggende aluminiumkleurig materiaal zichtbaar.

Vind je de standaardkleuren toch te saai of ben je na een tijdje flauw van de kleur dan is er nog geen man over boord. Er zijn beschermhoesjes waarmee je je iPhone 5s allerlei kleuren kunt geven.

16 GB, 32 GB of 64 GB?
Er zijn drie verschillende opslagcapaciteiten van de iPhone 5s. Je kunt kiezen voor een capaciteit van 16, 32 of 64 Gigabyte. Een verdubbeling van de opslagcapaciteit kost je bij een los toestel € 100 extra. Omdat bij een iPhone de opslagcapaciteit niet achteraf vergroot kan worden is het van het grootste belang om bij aankoop direct het juiste aantal GB’s te kiezen.

Benut je alle mogelijkheden van de iPhone dan zal je al snel merken dat 16 GB aan de krappe kant is. Games nemen als snel meer dan 1 GB in beslag en de navigatie-app van TomTom ook al 2 GB. Het opslaan van muziek en films kost ook veel opslagcapaciteit. Je kunt dit natuurlijk voorkomen door gebruik te maken van Spotify, Deezer, Xbox Music of iTunes Radio. Andere GB-vreters zijn foto’s en video’s. Een uur video in een resolutie van 1080p kost 10 GB en een panoramafoto 2,5 MB. Kies je voor een 16 GB iPhone dan zal je regelmatig foto’s en video’s moeten wissen.

Voor de meeste mensen zal de 32 GB iPhone de beste keus zijn. Alleen als geld geen rol speelt en je geen zin hebt om met enige regelmaat je foto’s en video’s op te schonen kies je voor de versie met 64 GB.

Technische specificaties iPhone 5s
De specificaties van de iPhone 5s zijn top. Er zit een 64-bits A7-chip in en hij heeft natuurlijk Touch ID: een identiteitssensor voor vingerafdrukken in de thuisknop. Verder een haarscherp Retina-scherm en een 8-megapixel iSight-camera. Bekijk alle technische specificaties van de iPhone 5s en bekijk welke apps en accessoires worden meegeleverd.

Vergelijking abonnementen iPhone 5s
Vergelijk hier de verschillende abonnementen voor de iPhone 5s. In de vergelijking worden de abonnementen van een groot aantal aanbieders, zoals KPN, Telfort, Hi, T-Mobile, Vodafone, Tele2 en Ben, meegenomen. Als je dat wilt kan je selecteren op contractduur, provider en een iPhone 5s met 16, 32 of 64 GB.

Reageer op dit bericht