iPhone 5c kiezen

iPhone 5c kiezen

De iPhone 5c is het toestel met het meeste kleur. Er is een iPhone 5c in het groen, wit, blauw, roze en geel. Heeft de iPhone 5s een achterkant gemaakt van geanodiseerd aluminium, de behuizing van 5c is van polycarbonaat, plastic dus. De chip van de iPhone 5c is een A6-chip terwijl de 5s een A7-chip heeft. Er is zijn versies met 8 GB, 16 GB en 32 GB te krijgen.

Prijs
De iPhone 5c is veel aantrekkelijker geprijsd dan de iPhone 5s. Voor een los toestel is de prijs nog behoorlijk maar bij een abonnement ben je veel goedkoper uit. De iPhone 5c is hiermee een middenklassetoestel die de concurrentie aangaat met de goedkopere toestellen van Samsung, Nokia en LG.

Uiterlijk iPhone 5c
Door de plastic behuizing kan de iPhone 5c goedkoper worden aangeboden dan de 5s. Er zijn vijf kleuren: groen, wit, blauw, roze en geel. Apple biedt achtergrondkleuren aan die matchen met de kleur van de iPhone. Zo is de kleur van je scherm gelijk aan die van de behuizing.

Om je 5c een bijzonder uiterlijk te geven heeft Apple hoesjes met ronde gaten in de achterkant gemaakt. Zo is de oorspronkelijke kleur nog steeds zichtbaar. Je kunt kiezen uit hoesjes in wit, roze, geel, blauw, groen en zwart.

8, 16 of 32 MB?
De iPhone 5c is te krijgen in uitvoeringen met 8 GB, 16 GB en 32 GB opslagcapaciteit. Waarvoor moet je nu kiezen? Het is goed om direct de juiste uitvoering te kiezen omdat de opslagcapaciteit bij een iPhone niet achteraf uitgebreid kan worden.

Tussen de drie uitvoeringen zijn er natuurlijk prijsverschillen. Voor een los toestel is het verschil in prijs precies € 100. Over de 8 GB versie kunnen we kort zijn: dit is onvoldoende om te genieten van je iPhone. Ook bij de 16 GB uitvoering zul je merken dat als je alle mogelijkheden van de 5c benut je al snel tegen de grenzen van de capaciteit aanloopt. Games nemen al snel 1 GB in beslag en bijvoorbeeld de navigatie-app van TomTom al 2 GB. Wil je veel films en muziek op de iPhone zetten dan is die bij 16 GB al snel vol. Daarnaast vreten video’s en foto’s opslagruimte.

Technische specificaties iPhone 5c
De iPhone 5c is voorzien van een A6-chip en heeft verder een haarscherp Retina-display. De camera is een 8-megapixel iSight-camera. Alle technische gegevens en alle zaken die bij een iPhone 5c geleverd worden vind je hier.

Welk abonnement?
Welk abonnement voor de iPhone 5c moet je nu kiezen? Vergelijk hier de verschillende abonnementen. De abonnementen van Telfort, KPN, T-Mobile, Hollands Nieuwe, Vodafone, Tele2 en Ben worden in de vergelijking meegenomen. Als je dat wilt kan je selecteren op provider, contractduur en opslagcapaciteit.