Hoeveel GB’s nodig voor een iPhone 7?

iPhone 7Ga je een nieuwe iPhone 7 kopen dan moet je beslissen hoeveel GB’s je neemt. De iPhone 7 is er met een geheugen van 32, 128 en 256 GB. Bij een iPhone kan de opslagcapaciteit later niet verhoogd worden. Daarom is het van belang dat je direct voldoende GB’s kiest.

Niet geheel geheugen beschikbaar
De iPhone 6s was nog leverbaar met 16 GB. Dit was gewoon te weinig om optimaal gebruik te maken van de alle mogelijkheden die een iPhone biedt. Bij de iPhone 7 komt een versie met zo weinig GB’s dan ook niet meer voor.

Bedenk bij je keuze van het aantal GB’s dat je niet alle GB’s ook daadwerkelijk tot je beschikking hebt. Het besturingssysteem, de standaard apps en andere standaardzaken nemen ook geheugen in beslag. Bij de 128 GB iPhone 7 is zo’n 113 GB beschikbaar voor je eigen documenten.128 GB aan te raden
Wil je niet tegen grenzen aanlopen en optimaal gebruik maken van de nieuwe foto- en videofuncties van de iPhone 7 dan raden wij je aan te kiezen voor de variant met 128 GB. Als je kiest voor de 32 GB iPhone 7 dan zal je vaker het geheugen moeten opruimen en foto’s en video’s moeten overhevelen naar je computer of een clouddienst. Doe je dit niet dan is de kans groot dat je bij een update tegen problemen aanloopt.

Speelt geld geen rol en wil je niet tegen grenzen oplopen kies dan voor de iPhone 7 met 256 GB. Dan kan je natuurlijk ook pronken met het absolute topmodel iPhone.

Prijsverschil
Als je een losse iPhone 7 koopt is het prijsverschil tussen de verschillende versies telkens 110 euro. De adviesprijs van Apple is voor de iPhone 7 met 32 GB 769 euro, voor de 128 GB-uitvoering 879 euro en de versie met 256 GB is met 989 euro nog eens 110 euro duurder.

Ga je voor een iPhone 7 met een abonnement dan is het minder duidelijk wat meer GB’s je extra kosten. Per aanbieder verschilt het het bedrag dat je per maand meer moet betalen voor een uitvoering met meer geheugen.

Hoeveel GB’s gebruik ik nu?
Misschien ben je wel nieuwsgierig naar hoeveel GB’s je op je huidige iPhone in gebruik hebt. Dit kan je zien door te kijken bij Instellingen => Algemeen => Beheer opslagruimte. Hier zie je ook hoeveel van de standaard 5 GB opslagruimte bij iCloud je gebruikt.

Abonnement iPhone 7
Heb je besloten hoeveel GB je neemt voor je nieuwe iPhone 7 en weet je ook welke kleur je wilt? Dan kies je hieronder jouw abonnement voor de iPhone 7. Je vindt hier scherpe aanbiedingen van KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2, Ben, Hollands Nieuwe en Telfort.