Er komt waarschijnlijk geen kleinere iPhone 6

Er komt waarschijnlijk geen kleinere iPhone 6

Lange tijd deed het verhaal de ronde dat Apple een kleinere 4 inch-versie van de iPhone 6 onder de naam iPhone 6c uit zou brengen. Nu lijkt dat toch van de baan. Timothy Arcuri, de analist van Cowen en Company die eerder de plannen van Apple voor het uitbrengen van het kleiner model onthulde, is er nu van overtuigd dat de kleinere en goedkopere uitvoering van de iPhone 6 er niet komt.

Eerder dit jaar doken er exemplaren van de kleinere iPhone op. Apple testte op deze manier de toestellen en het productieproces. De reden dat deze versie nu niet geïntroduceerd wordt zou zijn dat de verkopen van de iPhone 6 en 6 Plus boven verwachting zijn.

De prognose is dat de iPhone 6 ook na introductie van de iPhone 6s goed blijft verkopen. De prijs van de iPhone 6 zou dan kunnen zakken en dit zou de verkoop waarschijnlijk nog verder aanwakkeren.

De iPhone 5s is de laatste iPhone met een afmeting van 4 inch. De iPhone 6 is met een scherm van 4,7 inch een stuk groter. Het grootste scherm heeft de iPhone 6 Plus met 5,5 inch.