Batterij iPhone 4s vervangen

Batterij iPhone 4s vervangen

Ben je al een tijdje in het bezit van een iPhone 4s dan zal je merken dat de batterij sneller leeg is en eerder weer opgeladen moet worden. Heb je hier genoeg van dan kan je de batterij van je iPhone vervangen voor een nieuwe.

Hoe lang gaat de batterij mee?
Het is natuurlijk afhankelijk van het gebruik van je iPhone 4s hoelang de batterij meegaat. De ervaring is dat bij normaal gebruik een iPhone die ’s morgens op 100% staat in de avond weer opgeladen moet worden. Volgens Apple is het normaal dat een iPhone batterij na 500 maal volledig opladen nog 80% van de capaciteit heeft.

Nieuwe batterij iPhone 4s via Apple
Heeft de batterij binnen een jaar al een aanzienlijk deel van zijn capaciteit verloren dan zal de batterij kosteloos door Apple worden vervangen. Buiten dit jaar kan je gebruikmaken van de batterijvervangingsservice van Apple. Deze service verloopt via de officiële verkooppunten of Apple zelf. De kosten voor een nieuwe batterij en de montage zijn € 75. Eventueel komt hier dan nog € 12,10 aan verzendkosten overheen.

Voor het vervangen van de batterij ben je de iPhone ongeveer een week kwijt. Je moet er om denken dat na het vervangen alle data van je iPhone verdwenen zijn. Het is daarom handig om via iCloud of iTunes een reservekopie van je gegevens te maken.

Zelf batterij iPhone 4s vervangen
Veel goedkoper is het om zelf de batterij te vervangen. Voor rond de € 10 worden de batterijen aangeboden op internet. Er worden zelfs pakketjes verkocht met daarin naast de batterij ook de twee schroevendraaiers die je nodig bent en een connector opener.

Het zelf vervangen van de batterij is niet geheel zonder risico. Door bijvoorbeeld het uitschieten van de schroevendraaier zou je de electronica binnenin de iPhone kunnen beschadigen. Bedenk voordat je bezig gaat met de vervanging of je dit risico wilt lopen!

Stappen batterij iPhone 4s vervangen
Stap voor stap de handelingen die je moet verrichten voor het vervangen van de batterij van een iPhone 4s. Het kost je ongeveer tien minuten. Je hebt een Pentalobe schroevendraaier, een kruiskopschroevendraaier en een connector opener nodig voor het vervangen van de batterij.

1. zet de iPhone 4s uit;
2. haal de twee schroeven aan de onderkant van de iPhone eruit met de Pentalobe schroevendraaier;
3. leg de twee schroeven apart, bijvoorbeeld in een bakje;
4. door de achterkant van de iPhone 4s naar boven te schuiven kan die worden afgepakt;
5. met de kruiskopschroevendraaier maak je de twee schroeven waarmee de batterij vastzit los;
6. leg de twee schroeven zodanig apart dat je weet waar de schroef uitkwam (ze verschillen namelijk in grootte);
7. maak de batterij connector los met de connector opener;
8. trek de vastgeplakte batterij uit het toestel;
9. plaats de nieuwe batterij;
10. duw de batterij connector weer op zijn plaats
11. draai de twee schroeven van de batterij connector weer aan;
12. zet de achterkant weer op de iPhone en druk die aan;
13. de twee schroeven aan de onderkant van de iPhone kan je weer vastschroeven;
14. de batterij is vervangen en je kunt je iPhone 4s weer aanzetten.

Video vervangen batterij iPhone 4s