Apple verlaagt prijs vervanging batterij

batterij iPhone vervangenApple verlaagt de prijs voor het vervangen van de batterij van de iPhone 6, 6s, SE en 7. Deze maatregel neemt Apple na de rumoer die ontstond na berichten over het met opzet trager maken van deze oudere iPhones.

Betere uitleg
In een bericht aan bezitters van een iPhone ontkent Apple dat ze de levensduur van de accu bewust korter maken om nieuwe iPhones te kunnen verkopen. Wel geeft het bedrijf toe dat ze klanten beter uitleg hadden moeten geven over het hoe en waarom van het trager maken van wat oudere iPhones.

Trager maken iPhone
Wat Apple na een update van iOS doet is het trager maken van de iPhone om de batterij te sparen. Hiermee wil ze voorkomen dat, als het accupercentage van een iPhone onder de 30 procent komt, het toestel zichzelf uitschakelt. Met dit probleem kampen sommige iPhone-bezitters vanaf begin van dit jaar.

Batterij vervangen goedkoper
Om het vertrouwen van de consument terug te winnen komt Apple nu met een aantal maatregelen. Vanaf eind januari 2018 biedt Apple aan om de batterij van een iPhone 6 of jonger te vervangen voor een lagere prijs. Nu kost dat in Amerika 79 dollar en straks 29 dollar, dit is dus 50 dollar goedkoper. Tot het eind van 2018 geldt deze gereduceerde prijs voor het vervangen van de batterij.

In Nederland kost het vervangen van een batterij van een iPhone door Apple 89 euro. Wat de nieuwe prijs hiervoor wordt is nog niet bekend.

Update iOS
Een andere maatregel die Apple neemt is een update van iOS waarin de staat van de batterij duidelijker zichtbaar is. Deze update in het begin van 2018 moet bezitters van een iPhone duidelijk maken of hun batterij zo slecht is dat de iPhone trager wordt gemaakt.