Apple verkocht 74,5 miljoen iPhones in een kwartaal

Apple verkocht 74,5 miljoen iPhones in een kwartaal

Uit de kwartaalcijfers die Apple gepresenteerd heeft blijkt dat er in het laatste kwartaal van 2014 maar liefst 74,5 miljoen iPhones verkocht zijn. Dit zijn er 568 per minuut!

Recordwinst
Met dank aan de iPhone 6 heeft Apple een monsterlijk kwartaal gedraaid. De winst kwam uit op 18,04 miljard dollar. Nog nooit eerder heeft een bedrijf zoveel winst gemaakt in een kwartaal.

iPhone 6 zorgt voor record
De introductie van de iPhone 6, die vanaf eind september 2014 in Nederland verkocht wordt, heeft voor een spectaculaire stijging van de verkopen van de iPhone gezorgd. Een jaar geleden gingen er nog 51 miljoen iPhones over de toonbank. Nu zijn dat al 74 miljoen stuks. Dit hadden er nog meer kunnen zijn. In december kon Apple namelijk niet aan de vraag naar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus voldoen. Deze leveringsproblemen zijn nu opgelost.

Hoewel de iPhone 6 het populairste toestel is van Apple deden ook de andere modellen het goed. De topman van Apple, Tim Cook, heeft ook voor de toekomst grote verwachtingen van de iPhone. Want ook al verkocht de iPhone 6 gigantisch goed, een groot gedeelte van de huidige iPhone-gebruikers heeft nog een ouder toestel en zal ooit wil upgraden.